Det är enkelt att få en orgasm!

Vem drömmer inte om att få en orgasm så lätt som SMS, lämna alla sina tvivel bakom tröskeln till sovrummet och inte bli komplicerad om sitt utseende! Våra expertråd och vittnesmål hjälper oss alla att älska utan att anstränga hjärnan.

Tidigare fanns det inga svårigheter i könsfrågor: allt ansågs ”smutsigt” och därför förbjudet. Å andra sidan hade ingen huvudvärk, valet var svartvitt: antingen följer du normerna eller bryter dem. Några år efter perestrojka blev bilden så mångfärgad att den bländade i ögonen.

Och nu när vi äntligen lärde oss ”om det” allt och till och med lite mer, flyttade vi oss bort från strikta tabu och lärde oss att ta initiativet i egna händer, vårt sexliv skulle i teorin bli helt molnfritt och lyckligt. Men det var inte där. Frågor, tvivel och rädsla förknippade med sex är utbredda. Vissa är komplexa när det gäller utseendet. Andra är förvirrade av det tekniska med att försöka berätta skillnaden mellan vaginala och klitoris orgasmer. Ytterligare andra är upptagna med sökandet efter G-punkten eller oregelbundet samlag, den fjärde har inte glömt bort de goda gamla reglerna (gå inte till sängs den första kvällen, uppfylla alla mans önskningar utan att förlora sin respekt, inte onanera, etc., etc.). P.).

Listan över hinder för kvinnlig njutning är otroligt lång och förvirrande. Det verkar som om vi genom att prata för mycket om sex, ta isär det, analysera detta och det har förlorat det viktigaste – processens nöje. Är inte detta den största överraskningen av sexuell befrielse? ”Faktum är att inte alla förbud har övervunnits”, säger gynekolog och androlog Sylvain Mimoun. – I böcker, tidskrifter och på tv talar de om en mängd olika sexuella metoder (från fellatio och cunnilingus till gruppsex), eftersom det här ämnet i sig ökar försäljningen. Men tillgången på sådan information skapar ångest, inte frihet, eftersom de nya normerna är motstridiga. Den gamla moralen ersätts av en annan attityd – njutning till varje pris. Erotisk diktat uppfattas av många som den enda garantin för lycka i ett förhållande. ” Men det viktigaste är att koppla av. Det är inte så enkelt som det verkar, men om vi vill, med grundläggande sunt förnuft och viss psykologisk mognad, kan vi alla komma till detta..

Låt oss ta det nu så utbredda problemet med komplex. ”Jag har fem kilo extra och celluliter. Hur kan någon visa något sådant? Enbart tanken på att min pojkvän kommer att se de svaga låren berövar mig all önskan att älska. Sexolog Mireille Dubois-Chevalier: ”Det här är ett mycket viktigt narcissistiskt skifte för vårt samhälle”, säger hon. ”Men kärnan i sex är att njuta av en annan person. Om du är för självcentrerad är det omöjligt att ”gå” till en partner. Ett riktigt intimt möte tillåter först och främst att känna sig själv, och detta har inget att göra med imaginära kroppsfel. Att ha sex betyder att vara, inte att verka ”.

Ett annat hinder för nöje – nya ”regler”. ”Jag står ständigt inför det faktum att kvinnor bryr sig mycket mer om manligt nöje till nackdel för sina egna och förgäves”, säger Sylvan Mimun. – De reagerar på normer på ett rent rationellt sätt och lyssnar inte på deras önskningar. Jag har haft patienter som markerade dagarna i kalendern när de behövde ha sex för att få det två gånger i veckan. Men detta är inte längre en önskan utan en tvång! ” Med risk för att upprepa oss betonar vi om och om igen att den fördömda ”frekvensen av samlag” absolut inte förändrar någonting i hjärtat. Enligt Mireille Dubois-Chevalier är bara kvalitet viktigt: ”Alla beräkningar är ett dåligt tecken. Detta innebär att det inte finns någon tidigare känslomässig närhet mellan er, vilket naturligtvis reglerar allt. ” Sylvan Mimun är ännu mer eftertrycklig: ”Det finns ingen så kallad” normal ”regelbundenhet, även om vi tar hänsyn till statistik. TV kommer alltid att hitta och visa de som har sex tio gånger om dagen, och de som inte har rört varandra på tio år! Det viktigaste är att människor ska vara lyckliga, och du ska inte vara rädd att fråga dig själv om det är så ”.

En annan diktat från eran föreskriver oss att fritt och naturligt gå till alla experiment. Så, för att betrakta dig själv som sexuellt befriad, måste du upprepa allt som porrstjärnor gör på skärmen och uppleva hela sortimentet av en sexbutik? Är det värt det för just denna frihet att öva anal och skrika, om du inte verkligen vill, älska en kvinna när du är mer intresserad av en man och gradvis vänja dig vid tanken på ett enkelt gruppsex? Självklart inte!

”I sig själva utgör de nya normerna inget hot. Tvärtom är valfrihet och tolerans bättre än förbud, är Mireille Dubois-Chevalier säker. – Men man bör inte förväxla tidsandan med individuella behov. Efter att ha undersökt dig själv ordentligt kan du bestämma om du ska korsa den förbjudna linjen och slutligen lämna huvudet utanför sovrummet! ” Ja, men hur lär man sig att förstå din inre röst, vilken är den första som säger ”ja” eller ”nej”? ”Det viktigaste är att lyssna noga på det”, råder Sylvan Mimun. – Det är han som kommer att hjälpa till att undvika att imitera andra, vilket alltid skapar problem. Dessutom, om du medvetet ger upp något, tänker du först och främst på dig själv, och detta är det viktigaste villkoret för att uppnå nöje. Tack vare upphetsning kommer du förr eller senare att kunna gå vidare i dina kärleksutnyttjande och övervinna interna klämmor. ”.