Jag tar hand om allt

Innehåll

Att hjälpa andra är bra, ingen argumenterar. Det är dåligt när dessa andra börjar manipulera vår plats och vårt ansvar.. ”Marie Claire” kommer att berätta hur och när du ska prata ”Nej”.

Det händer

Du sitter med barnen till Olya, som har gått på träff med nästa man i hennes drömmar, du letar efter en läkare för Natasas mamma, du tar Katya till flygplatsen. Samtidigt bör du inte glömma Marina – hon tog med ett mirakelplåster till din svärmor – och om svärmor själv, vilade någonstans på vattnet och oroade sig för blommor kvar utan att vattna. Utan tvekan kom tanken på dig att en av dem, blommor eller någon annans herre, skulle ha sagt ”nej”. Men hur kan jag förolämpa en person? Han räknade med dig.

Vad ska jag göra åt det?

Är du van vid att acceptera alla förfrågningar? Träna dig själv att tänka innan du svarar. Detta gör att du kan fatta rätt beslut..

Mycket ofta ber folk andra att göra vad de själva är obehagliga eller bara lat att göra gå till den här webbsidansite. När allt kommer omkring är det mycket lättare att bjuda in en vän att komma till flygplatsen åt dig klockan fem på morgonen än att ta hand om en taxi i förväg. Var inte rädd att säga nej. Förnuftiga människor kommer inte att kränkas när de hör från dig en tydlig artig vägran. Och den galen? Förblir missnöjd, även om du ägnar de bästa åren i ditt liv åt dem.

Det händer

Du är en av de första som kommer till jobbet, tar papper hem till helgen och har fortfarande knappt tid att göra allt i tid. Och det är inte så att du på din arbetsplats föredrar att skriva LJ-inlägg eller arbeta i en sköldpadds hastighet. Det verkar bara som om du gör bokstavligen allt på kontoret – från att utföra dina direkta uppgifter till utbildningsavdelningsassistenter, försäkra en gravid kollega och köpa gåvor till tjejer från bokföring. Och nu, medan du försöker läsa den här texten, har du redan fått ett samtal från jobbet och bad om att ta emot en plötsligt uppträdande och mycket viktig klient, ”trots allt kommer bara en professionell som du att kunna lösa detta problem.” Du förstår helt att du manipuleras, men du kan inte göra något åt ​​det..

Vad ska jag göra åt det?

Sitt ner och gör en lista över alla saker du måste göra imorgon. Dela upp dem i tre grupper. De viktigaste, mest brådskande och obligatoriska frågorna kommer till grupp A. Glöm inte att ta med en fullständig måltid där (ostmassor och sallader i plastlådor – räknas inte) och en åtta timmars sömn. Grupp B – allt som är önskvärt att göra. I grupp B, inkludera undervisning av juniorkollegor och andra saker som är värda att göra bara om du inte har något att göra. Om du i slutet av dagen upptäcker att du har gjort alla saker på den första listan, så har du gjort ditt jobb vid fem. Allt annat är bara en touch till porträttet av din perfektion..

Kom ihåg att dela med människor. Inklusive deras ansvar. Du kan till exempel delegera sökningen efter en kollegas födelsedagspresent till någon annan. Naturligtvis inte med orden: ”Du har inget att göra medan jag är här …” – men påminner om att hon är en utmärkt expert inom hushållsapparater, en vanlig kund i ”Perfume-Prestige” -kedjan eller en mor till två barn, som helt förstår behoven hos dagens hjälte.

Det händer också att chefen kräver att du går igenom alla rapporter för året, upprättar långsiktiga planer för dina aktiviteter under en vecka, månad och år, ringer till partner och får reda på exakt tid (helst i minuter) för deras del av arbetet. Och allt detta på en dag utan att avbryta aktuella frågor. Om du inte har tid kommer du att berövas den kvartalsvisa bonusen. Det finns ingen mottagning mot skrot, du suckar och går för att genomföra det som tilldelats. Men förgäves. Gör en komplett att göra-lista och gå direkt till guiden för hjälp. Låt honom berätta i vilken ordning det är värt att utföra dem. Så du flyttar ansvaret för ouppfyllda ärenden till chefen. När allt kommer omkring var det han som satte prioriteringarna.

Det händer

Du har redan lärt dig att information är makt. Ju mer du vet, desto bättre sover du (i ditt eget lantgård, på en designsäng och lakan). Och därför ignorerar du inte en enda nyhet, inte en enda skvaller. Citat på Tokyo-börsen, karriärutvecklingen för en tidigare kollega och de förälskade äventyren för den nuvarande – alla får din uppmärksamhet. Du kanske inte ens gissar att psykologer har kommit fram till en speciell term för ett sådant tillstånd – ”informationsutmattningssyndrom” och kallat det plågen i XXI-talet. Studier visar att 61% av människorna har informationsutmattningssyndrom som orsakar svårigheter i kommunikationen, 43% – allvarligt påverkar deras hälsa. Är du säker på att dina drömmar om ett bra liv inkluderar dessa alternativ?