5 tecken på att du kanske inte har en orgasm

Innehåll

Författaren Narine Abgaryan säger: ”Kvinnlig orgasm är som ett Loch Ness-monster. Alla vet att det är där, men ingen har sett det. ” Detta är delvis sant. Enligt statistik upplever 70% av kvinnorna problem med orgasm. Och allt för att det beror på många faktorer hos kvinnor..

Här är de fem bästa tecknen som hindrar dig från att nå orgasm. Sexolog, psykolog och expert på utbildningscentret ”SEKS.RF” Oksana Bachinskaya delade detta med redaktörerna på Wday.ru.

1. Du är inte påslagen nog

Det är dags att avslöja alla kort. Den kvinnliga orgasmen är en stegvis process som har fyra faser: upphetsning, platå, orgasm och avkoppling. Allt här är som i ett dataspel – tills du klarar nivån kommer du inte vidare till nästa. I den första fasen är förspel särskilt viktigt. Om det inte räcker och du inte är upphetsad, kommer du troligen aldrig att få din omhuldade orgasm idag..

Vad ska man göra?

Förklara för din partner att du gillar förspel och att det skulle vara coolt om det varade längre än vanligt. Du kan också använda speciella smörjmedel..

2. Du stänger inte av huvudet

Ett annat tecken: under sex tänker du på allt utom kön: hur du ser ut, om du är fet eller inte fet, vad finns det på jobbet etc. Ovanliga tankar är en av de värsta fienderna att få nöje. Därför är det viktigt att koncentrera sig på dina känslor, på din partner, att ge dig själv hela processen.

Vad ska man göra?

Att skilja sig från onödiga tankar är inte en lätt uppgift. Men här är ett coolt livshack för dig: det finns en sådan teknik som heter ”Stäng av huvudet”. Vi pratar om henne i detalj vid träningen ”Awakening the female orgasm”. Kärnan: skriv en påminnelse på din telefon – någon sexig fras. Ge henne en påminnelse varannan timme. När du läser den, utveckla denna fantasi. Tänk inte på något, förutom detta, slappna av och följ känslorna. Försök att komma ihåg din spänning. Nästa dag väljer du en annan fras för dig själv och gör detsamma. På 21 dagar av denna övning kan du lära dig att koppla bort huvudet från störande tankar..

3. Du är inte på väg med din partner

Även om du bara dejtar ett par veckor, men du förstår, accepterar din partner och litar på honom, så är du på samma våglängd med honom. Och detta påverkar kraftigt sexkvaliteten och naturligtvis din orgasm. Om det finns något problem eller misstro i förhållandet, blir kön mer stressande än roligt. Som du kanske har gissat är chanserna att få orgasm mindre..

Vad ska man göra?

Om du har problem eller frågor, prata med din partner. Lär dig att prata, vänja dig vid det. Att prata om sex är mycket viktigt. Annars, hur kommer han att förstå vad du behöver eller vad som oroar dig? Hur förstår du detta om honom? Om du är orolig för din sexuella hälsa finns det inget fel eller skamligt med att be din partner om ett STD-certifikat. Detta är helt normalt för ansvarsfulla personer och vuxenrelationer..

4. Du känner inte din kropp väl

För att uppleva en orgasm måste du skapa kontakt med din kropp. Eller snarare, studera det – utforska dina erogena zoner. Om du inte vet vilka ställningar, vilken takt och typ av stimulering som ger dig nöje, tro mig, din man vet inte ännu mer. Det betyder att han i sex inte kommer att ta hänsyn till dessa funktioner..

Vad ska man göra?

Lyssna på din kropp. Försök att koncentrera dig på dina känslor under sex. Kom ihåg vilka smekningar du mår bra med.

5. Du tränar inte intima muskler

Ett annat tecken är svaga bäckenbottenmuskler. Orgasm är i huvudsak en muskelspasmer som framkallar stimulering av erogena zoner.

Vad ska man göra?

För att stärka dina bäckenbottenmuskler måste du göra specifika övningar. Och du måste göra det regelbundet, precis som i gymmet..