Geisha och deras förförelsens hemligheter, som är svåra att tro

Innehåll

Bilden av en geisha – en kvinna i en traditionell nationell kimonodräkt och med en karakteristisk komplex frisyr – har blivit en riktig symbol för Japan. Skönheten som underhåller gästerna i tehuset, häller skull och leder småprat är inte bara en förklädd karaktär. Detta är en levande utföringsform av de ursprungliga traditionerna i Land of the Rising Sun. Dessutom har den moderna kvinnan mycket att lära av den japanska geishan. Trots att geisha inte var bland kvinnorna för köttliga nöjen, visste de hur de skulle vända på huvudet. Låt oss ta på oss de viktigaste hemligheterna för förförelse av japansk geisha.

Naturliga blommor

Den ursprungliga japanska underhållningskulturen, som inkluderar både geisha och prostituerade, kallas inte för ingenting ”karyukai”, vilket betyder ”blommans och pilens värld”. Och stadsdelarna i Kyoto, Osaka och Tokyo, där geisha bodde, hade också ett blommnamn – ”hanamachi”, vilket betyder ”blommans stad”.

Föreställ dig en japansk mans liv för några århundraden sedan: först följer han strikt sina föräldrar, sedan sina äldre, mer ädla adelsmän eller militärledare. Det viktigaste i hans liv är plikt, och alla hans handlingar är underordnade uppfyllandet av denna plikt. Han tog sin fru inte av kärlek, utan av hans föräldrars beslut och, om han hade tur, var hon åtminstone inte motbjudande för honom. En man upplever ständigt stark nervspänning och han måste slappna av åtminstone ibland.

Nåväl, vi vet att prostitution i Japan har funnits från urminnes tider, men kroppslig glädje från en betald kvinna räcker inte för en självrespektande man. Han deltar i banketter i tehus med andra män i hans krets. Det är inte vanligt att ta lagliga fruar, härdare till sådana fester, men det var helt enkelt otänkbart vid den tiden. Men hur trevligt det är när banketten dekoreras med vackra och välutbildade kvinnor som det är intressant att prata med!

Men i den hårda världen av samurai måste det finnas en plats och tid för sublima nöjen, och därför krävdes budbärarna för ”blommans värld”

Först tog underhållnings- och bankettfunktionen över av skådespelarna i Kabuki-teatern, även män, och med tiden uppträdde kvinnor som existerar specifikt för att lysa på fester, hälla skull och te och naturligtvis upprätthålla en kvick konversation.

Kanske är detta den första hemligheten med geishans överklagande – hennes speciella status. Hon är ingen fru och du är inte skyldig henne någonting. Hon är inte prostituerad och det finns inget att förakta henne, det är inte synd att sitta bredvid henne vid bordet. Det här är en kvinna för själen, inte för kroppen eller vardagen.

Du kommer att känna igen henne från tusen

Geishas utseende är också en uppsättning strikta regler, och Japan skulle inte vara Japan om det vore annars. Därför är en av styrkan i en riktig geisha disciplin..

En kimono i två lager är bunden med ett bälte, som är inbäddad i en komplex knut på baksidan, så en geisha kan inte klä sig själv, hon behöver hjälpare. Som jämförelse: prostituerade band en kimono framåt med en enkel knut för att göra det lättare att lossa den flera gånger om dagen..

Geisha-skor är speciella sandaler som bärs över vita tår. I alla sina sofistikerade kläder tränade de unga studenterna en speciell malning gång varje dag.

Ungefär detsamma sa sekreteraren Vera i filmen ”Office Romance” och kritiserade kvinnors affärsmässiga gång: ”Och nu kliar hon till jobbet, som om hon körde högar!”

Geisha gick i små steg – de var inte pigor att gå med djärva steg! Och de japanska männen reagerade på denna gång som på en signal: ”en skönhetssteg!”

Traditionell geisha makeup verkar nu konstig, som om ansiktet var överflödigt av mjöl. Men japanerna från förra och århundradet före sist trodde att ett vitkalkat ansikte, på vilket ögonlocken sticker ut och en skarlet blomma av målade läppar blommar, är mystisk och vacker.

För detta mysterium förgiftades geisha med vitkalk i århundraden tills de uppfann mildare kosmetika..

”Uniformen” hos en speciell kvinna, smink och gång hos en speciell kvinna – allt detta hade en förtrollande effekt på män. En av hemligheterna för att förföra geisha är att skapa en aura av exklusivitet runt dig..

”Skönhet och mjöl är oskiljaktiga för oss”

Geishas frisyr är ett annat kors som ”kvinnor för själen” har haft hela livet. En komplex tredimensionell struktur pryddes strikt enligt kanonen med hårnålar, band, blommor eller hängen. Hantverkare-frisörer kammade trådarna med vax och en bindningsmassa, lade dem i stora rullar och fäst dem med hårnålar. Geisha tog hand om det vackert lagt huvudet och sov för att bevara håret och höll huvudet på ett speciellt träställ. Från en tidig ålder vände de sig till att skönhet kräver uppoffring..

I den berömda romanen ”Memoirs of a Geisha” säger en av hjältinnorna, den populära geisha Mamea, till sin student Sayuri: ”Skönhet och plåga är oskiljaktiga för oss: dina ben kommer att göra ont, dina tår kommer att blöda, även att sitta och sova kommer att göra ont.”.

Smärta för skönhetens skull som män inte känner till är en annan speciell hemlighet för geisha. Kunder på banketter såg fräscha, vänliga, leende skönheter, men de visste ingenting om hur denna skönhet ges av vilka ansträngningar.

Man av konst

När vackra och smarta tjejer såldes för att lära sig geishas färdigheter, bosatte de sig i den så kallade ”oki”, som ägdes av en tidigare geisha. Flickorna hjälpte till med hushållsarbetet, betjänade de skådespelande geishorna (som stödde okiya med sina inkomster) och lärde sig olika konst – att dansa, sjunga, spela nationella musikinstrument – shamisen (lute), flöjt. Även unga debutanter lärde sig konsten att teceremonin, ikebana (hemligheterna att göra buketter), kalligrafi, måla

Så en geisha måste ha kunnat sjunga och dansa – tänk om gästerna på banketten vill njuta av hennes konstnärliga talanger? Det är sant att geishas sång och dans orsakade förvirring bland gäster från Europa och Amerika.

Pantomime-dansen, där varje rörelse har mening, var obegriplig för utlänningar. Och sången var inte imponerande – för tyst och näsande, ”som en katt meows”

Men det räcker att allt detta uppskattades av geisha-landsmän.

Skönheter vid högtider kunde behandlas, men de åt aldrig i närvaro av män. De kunde ha skänkt skull, men att bli full av sig själva betyder att du tappar ditt jobb. På grund av detta verkade geisha för gästerna vara jordiska, luftiga, immateriella varelser. Inte konstigt att de lärde sig från barndomen att tänka oftare på blommande sakura och inte på stekt fläsk – så att sublima tankar lyser upp ansiktet inifrån.

Geisha hade speciella färdigheter som andra kvinnor inte lärde sig – en annan hemlighet i deras vädjan till män. Dessutom skyddade de heligt sitt mysterium.

Och prata?

En av de viktigaste och värdefulla färdigheterna hos geisha är konsten att föra en konversation. Detta är en maskulin värld – japanska kvinnor förstod det för länge sedan. En man blir trött på jobbet och i krig, medan en kvinna ska glädja sina ögon, höra, lukta och naturligtvis sinnet. Kulturella, utvecklade kvinnor blev inbjudna till de högsta mottagningarna, som kunde stödja samtal om alla ämnen.

Dessutom lärde sig skönheterna i kimonon att vara subtila psykologer. När de handlade med kunder försökte de alltid vara återhållsamma, jämna och vänliga. Män slappnade av och fick utsökta, artiga komplimanger från skönheter. Vid mötena diskuterades ibland viktiga frågor inom politik och näringsliv, så geishas lärde sig att hålla munnen och hålla information om vad de hörde..

När en kvinna skiner som solen mot en man och är redo att lyssna noga på honom kommer han definitivt att uppskatta det. Detta är också en viktig hemlighet för förförelse av geishor..

Lite erotik

Naturligtvis fick högklassiga klienter, som gav efter för geishas charm, älskarinnor från företrädare för denna klass. Men vid banketter gick förhållandet aldrig utöver lätt flirta. Geisha är en mästare av subtila tips, inte sänder till en högtalare.

”Du har en mycket fin hand och underbar hud. Du måste se till att varje man som sitter bredvid dig ser din hand minst en gång om kvällen, ”instruerade den erfarna Mamea unga Sayuri i boken” Memoirs of a Geisha ”. – ”Den trevligaste delen av handen är insidan, så du bör hålla vattenkokaren på ett sådant sätt att mannen först ser insidan av handen.”.

Geisha antydde bara subtilt för män att de faktiskt inte bara var bra på konversationer. Explicit uttryck för sexualitet lämnades över till kvinnor som säljer sig på gatan.

Japansk punktlighet

Kanske är det värt att notera ytterligare en viktig punkt som gör geisha ännu mer attraktiv. Faktum är att en japansk kvinna i en traditionell klädsel bara ser ut som en porslinsdocka. Detta bedrar dekorativitet. De svåra naturförhållandena på öarna och den ständiga kampen för överlevnad och för en plats i solen gjorde japanska kvinnor mycket starka, hårda och praktiska. Om det här är magnolias är de verkligen ”stål”.

Det kommer att finnas ett citat från romanen av Valentin Pikul ”De tre åldrarna i Okini-san”:

”Nu, under hela min vistelse i Nagasaki, är jag lugn för dig: det har aldrig förekommit något fall när en ung officer som gifte sig med en japansk kvinna var sen för vakten!” Detta sa en rysk sjöman till en annan när han, under sin tjänstgöring i Japan, tog en ”musume” – en tillfällig fru från lokala kvinnor. Ja, tillfälliga japanska fruar tog hand om sina ryska män som om de var makar för livet. Och de såg alltid till att deras ”make” inte hade onödiga bekymmer – de själva höll reda på tiden och hyrde en båt så att sjömannen levererades till fartyget utan dröjsmål.

En kvinna kan vara väldigt vacker, men detta är ingen garanti för att hon bara kan vara en prydnad hela sitt liv – japansk geisha förstod detta mycket bra och därför tog framgångsrika kunder dem ofta som fruar. Den mest värdefulla egenskapen hos en japansk kvinna är att du kan lita på henne.