9 kategorier av människor du inte borde bjuda in till ditt bröllop

Innehåll

Hur man förkortar din gästlista för bröllop på ett intelligent sätt.

Många nygifta ställer sig själva frågan: hur man kan minska listan över inbjudna till bröllopet, utan att orsaka förbittring bland vänner och släktingar? Å ena sidan vill jag minimera kostnaderna för en restaurang och transport, å andra sidan vill jag ordna en magnifik fest för 300 gäster. Men du måste vara realistisk och hänsynslöst stryka ut de som inte passar in i din budget..

Det visar sig att du och din framtida make känner till många fler människor än väntat, och du kommer också att bli förvånad över att få veta om det enorma antalet släktingar vars namn det är osannolikt att du kommer ihåg. Vid något tillfälle ber dina föräldrar dig att minska antalet kollegor och skolvänner, och du hoppas att de inte kommer att bjuda in en moster från Voronezh, som du inte alls hade förväntat dig. Och nu är frågan nära den slutliga räkningen, och du svär nästan … Så, hur exakt att minska gästlistan till en rimlig gräns?

Den goda nyheten är att det finns några beprövade metoder som du säkert kan använda för att få det gjort snabbt utan drama. Här är nio kategorier av människor som du enkelt kan utesluta från din lista och inte bjuda in till huvudceremonin..

1. Familjemedlemmar som du aldrig har sett

Om du inte har pratat med några av dina släktingar på flera år, och du kanske aldrig har träffat någon alls, kan du gärna korsa dem som gäster. Kom ihåg att ditt bröllop är din personliga semester, din dag, inte en familjeåterförening. Du bör inte rita ditt släktträd för att komma ihåg dem som ingen kom ihåg på under många år.

2. Vänner du inte har hört talas om på flera år

Ett annat misstag är att ordna ett möte med akademiker eller armévänner vid ditt bröllop. Om du hoppas kunna återskapa vänskap med människor du växte upp med och inte längre umgås med, eller spåra dina gamla huskamrater, vet du att det inte är värt det. Om du vill, bjud in dem till en vänlig fest efter firandet och fira den viktigaste händelsen i ditt liv med en nära krets. Där kan du komma ihåg det förflutna, ha kul att chatta och njuta av kommunikationen. På bröllopet har du definitivt inte tid och energi att fråga var och en av dina gamla vänner hur du mår..

3. Arbetskollegor

Bara för att du delar ett kontor med någon på jobbet eller ibland äter med dem betyder det inte att de borde vara på din gästlista, särskilt om du är värd för en blygsam fest. Känn dig inte skyldig om du inte ringer till dina kollegor, både din och din man. Det är okej om du tar med tårta och champagne till jobbet och firar ditt bröllop separat.

4. Inbjudningar ”som svar”

Om du har någon på din gästlista som du bjuder in bara för att du själv blev inbjuden till deras bröllop, tänk några gånger. Du behöver inte känna dig obekväm eller skyldig dem och göra detsamma. Ditt bröllop är ditt företag, och du kan bara bjuda in dem om du verkligen vill ha det. Men verkligen inte som svar..

5. Hus eller gatan grannar

De kanske bor bredvid dig i flera år, och din mamma kan ofta chatta med dem i hissen, men det betyder inte att du ska bjuda in dem till registret och restaurangen. Känn dig inte skyldig, informera bara om att firandet blir litet, bara för nära släktingar. Om de förstår människor kommer de inte att bli förolämpade..

6. Vänner med svarta poster

Om du har en vän som är beryktad berusad och ojämn, ta det lugnt. Han kan vara en bra person, men en dålig bröllopsgäst. Om han ofta sparkas ut från barer och klubbar för dåligt beteende är det möjligt att han kommer att göra något sådant vid ditt bröllop. Vill du allvarligt ha problem och förvirring den här romantiska dagen? Om det inte är möjligt att ta bort sådana vänner från listan, varna vakterna och andra gäster så att de är redo att stoppa bråk i knoppen.

7. Barn till vänner

Ett annat snabbt sätt att hålla din gästlista på ett minimum är att göra ett bröllop endast för vuxna. Ja, inga barns skrik, nycklar och skramlar! Du måste noggrant och artigt informera de inbjudna paren om detta och be dem att placera barnen någonstans för denna kväll. Å ena sidan kan du undvika att spendera på ett barnbord, å andra sidan kan dina gäster koppla av och spendera tid att ha gott om kul.

8. ”Proffs” du aldrig har träffat

Du behöver inte heller låta dina ogifta vänner ta med flickvänner du inte känner till. Och om någon av er ber att skriva ”plus en” framför hans efternamn, förklara artigt att du bara vill se vänner och släktingar vid bröllopet. För det första vet du inte var dina bröllopsbilder kommer att hamna om en främling eller en främling vill publicera dem på Internet, och för det andra behöver du inte betala för en restaurang för dem..

9. Vänner till dina föräldrar eller släktingar som du aldrig har träffat

Det kommer att bli svårt för dig att förhandla med dina föräldrar och släktingar, som förmodligen kommer att börja påtvinga dig någon form av vänner och ”rätt personer.” Det händer ofta att de bjuder in till bröllop hos barn till dem som de gör affärer med eller bara ska göra det och därmed visar respekt. Och de har förmodligen rätt att göra det om de hjälper dig att betala för restaurangen. Men försök ändå att hålla antalet till ett minimum..